mgm nvj maart

— maandag 2 januari 2017, 15:37 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe hoofdredacteur Reformatorisch Dagblad

Nieuwe hoofdredacteur Reformatorisch Dagblad
© Ilvy Njiokiktjien / ANP

Steef de Bruijn wordt de nieuwe hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad. Op 1 maart 2017 volgt hij Wim Kranendonk op die zijn functie neerlegt, dat heeft de hoofdredactie van de krant maandag bekendgemaakt. Laatste wijziging: 2 januari 2017, 15:45

Kranendonk is sinds 2003 hoofdredacteur. Hij maakte vijf jaar geleden met de directie en de Raad van Commissarissen de afspraak dat hij in 2017 zijn functie zou neerleggen. “Het is een fantastische maar tegelijk zware baan. Voor de krant en voor mezelf is het goed daar, na bijna veertien jaar, een punt achter te zetten.”

 Kranendonk, die nu 61 is, hoopt tot aan zijn pensioen als uitgever leiding te geven aan uitgeverij De Banier. Deze uitgeverij zal per 1 maart onder zijn verantwoordelijkheid vallen en niet meer onder die van de hoofdredactie. Daarnaast zal Wim Kranendonk als redacteur in algemene dienst bijdragen blijven schrijven voor het Reformatorisch Dagblad.

Lezers van het Reformatorisch Dagblad hoeven na het aantreden van Steef de Bruijn geen ingrijpende journalistieke veranderingen te verwachten. ‘‘Samen met de directie en de twee adjunct-hoofdredacteuren hoop ik in grote lijnen voort te bouwen op het door mijn voorganger gevoerde beleid’‘, aldus De Bruijn.

De Bruijn is sinds 1996 in dienst van het RD. Na bijna zeven jaar werkzaam te zijn geweest op de wetenschapsredactie werd hij in 2003 projectmanager ter ondersteuning van de hoofdredactie om een jaar later benoemd te worden als adjunct-hoofdredacteur. Binnen de hoofdredactie was hij in het bijzonder verantwoordelijk voor digitale media. In 2009 volgde zijn benoeming als plaatsvervangend hoofdredacteur.

 Sinds 2012 werkt De Bruijn, naast zijn taak bij het RD, als deeltijdlector nieuwe media in vorming en onderwijs aan Driestar hogeschool te Gouda. Dit lectoraat is per 31 december 2016 afgelopen.

De hoofdredactie bestaat vanaf maart uit De Bruijn en de adjunct-hoofdredacteuren Henk van den Berge en Jurriën Dekker.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.