e learning nvj

— dinsdag 12 oktober 2010, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe ethische code journalisten België

In Vlaanderen is een nieuwe ethische code voor journalisten gepubliceerd waar redacties en media op kunnen worden aangesproken. De naar schatting 2500 Vlaamse beroepsjournalisten krijgen de code in een brochure toegestuurd. Ombudsman Filip Verhoest van De Standaard wijst lezers op het bestaan van de nieuwe regels. "Het belang hiervan kan moeilijk overschat worden. Lezers kunnen aan de hand van dit charter nagaan of de redacteuren van De Standaard bij de behandeling van het nieuws correct zijn tewerk [sic] gegaan", aldus Verhoest. De nieuwe ethische code is een herziening van oude journalistieke richtlijnen. Aanjager van de herziening is uitgever Wim Criel van de Vlaamse Roularta Media Group. Criel: "De journalistieke codes die tot nu in ons land werden gebruikt, zijn inmiddels enkele decennia oud. Bovendien ging het om een vrij onoverzichtelijke en onsamenhangende verzameling van regels." De regels [.pdf] zijn opgesteld als een soort grondwet, met 27 ruim geformuleerde voorschriften. Waar nodig wordt verwezen naar concrete voorbeelden van de Vlaamse Raad voor de Journalistiek. Laatste wijziging: 12 oktober 2010, 18:08

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.