— dinsdag 12 november 2019, 11:58 | 1 reactie, praat mee

Nieuwe Adobe-software redt potentieel onbruikbare audio

Voor nu nog een externe plugin in Audition, maar wel één druk op de knop. | Adobe MAX

Softwarefabrikant Adobe heeft tijdens een conferentie vorige week een eerste demonstratie gegeven van nieuwe audiotechnologie die potentieel onbruikbare opnamen kan redden. Goed nieuws voor interviewers of podcasters.

Adobe MAX is een halfjaarlijkse bijeenkomst van Adobe-werknemers die aan collega’s laten zien waaraan ze werken. Hoewel Adobe vooral bekend is uitgeef- en beeldbewerking, staat ook hun Audition audiosoftware hoog aangeschreven.

Adobe-onderzoeker Zeyu Jin liet tijdens Adobe MAX de resultaten van het project ‘Awesome Audio’ horen, dat leunt op Adobe’s kunstmatige intelligentie-platform Sensei. Een audio-opname in een akoestisch onhandige of lawaaiige ruimte met storende geluiden werd met één druk op de knop opgeruimd. Het is vooral geschikt voor gesproken woord, zoals voice-overs of interviews.

De software is dus interessant voor journalisten en podcasters die regelmatig interviews afnemen op rumoerige locaties of niet over een geschikte studio of professionele microfoons beschikken.

Belangrijk om te weten: de gedemonstreerde techniek zit nog niet in Adobe Audition verwerkt, software die bovendien ruim 24 euro per maand kost.

Adobe maakte een mooi overzicht van andere projecten die op Adobe MAX aan bod kwamen.

 

Bekijk meer van

Adobe Audition

Praat mee

1 reactie

Jan Taco te Gussinklo, 12 november 2019, 14:47

Ik kan mij voorstellen dat dit ook interessant is voor audiotapes die ik heb liggen. Ben benieuwd wanneer tool beschikbaar komt. ^JT

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.