word actief nvj klein

— donderdag 8 oktober 2009, 10:02 | 0 reacties, praat mee

Weer restyling Vrij Nederland

Vrij Nederland heeft vanaf vandaag een nieuw uiterlijk. Het opinieweekblad is 16 pagina's dikker, op groter formaat en gedrukt op beter papier, voor dezelfde prijs. VN verschijnt voortaan op donderdag, om beter aan te kunnen sluiten bij de actualiteit. De vormgeving (een ontwerp van Loes Koomen, ook verantwoordelijk voor Het Parool en Hollands Diep) is geheel vernieuwd. Ook het logo is nieuw. Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 21:19

Het oude beeldmerk VN in rode letters maakt plaats voor ‘Vrij Nederland’, breeduit op de cover, schuin en in een klassieke letter, die het blad vroeger, toen het nog op krantenformaat verscheen, ook voor de koppen gebruikte.

Voor deze restyling –de vierde in negen jaar– ontving Vrij Nederland een flinke kapitaalinjectie van de uitgever. Het opinieweekblad moet daarmee weer het paradepaardje van de Weekbladpers worden. Doelstelling is om in twee tot drie jaar een oplage van 65.000 te bewerkstelligen.

‘Ambitieus. Maar we moeten een eind komen’, zegt hoofdredacteur Frits van Exter. De laatste tien jaar daalde de oplage van VN gestaag en schommelt nu rond de 45.000 (betaalde) exemplaren.

Lees het hele interview met Frits van Exter in het laatste nummer van Villamedia magazine.

Luister naar Mediazaken op BNR waar Frits van Exter in discussie gaat met met Xandra Schutte van De Groene Amsterdammer (voorheen VN) en Maarten Huygen, chef opinie van NRC.

Bekijk meer van

WPG Vrij Nederland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.