banner anp

— dinsdag 4 oktober 2016, 09:29 | 0 reacties, praat mee

Nieuw magazine over Den Haag

In Den Haag is vorige week het nieuwe magazine Haagse Historie gelanceerd. Een kwartaalblad over de geschiedenis van Den Haag. Het magazine past in een trend van toenemende interesse in geschiedenistitels, laat hoofdredacteur Bas Kromhout weten. ‘Wist je dat er maar liefst zeven landelijke geschiedenistitels zijn, en dat het aantal alleen maar groeit?’ Kromhout was jarenlang redacteur van Historisch Nieuwsblad en diens spin-off Maarten!, en als historicus schreef hij de biografie van de Nederlandse SS’er Henk Feldmeijer.

Haagse Historie gaat over de Haagse geschiedenis in al zijn facetten. In het eerste nummer onder meer een verhaal over de begindagen van de Haagse luchtvaart, de geschiedenis van het Malieveld, dat werd gebruikt voor legeroefeningen tot fietswedstrijden, een column van Ferry Mingelen en een verhaal over Sefardische joden in de zeventiende en achttiende eeuw.

Het blad is een uitgave van Stichting Haagse Historie en Erfgoed en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en de gemeente Den Haag.

Haagse Historie verschijnt vier keer jaar voor €6,50. (Introductieprijs €2,50) Meer info: haagsehistoriemagazine.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.