Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 1 mei 2014, 08:28

Nederland scoort best op persvrijheid

Free Press Unlimited en onderzoeksorganisatie Freedom House maken vandaag de Freedom of the Press index 2014 bekend. Dit jaar is de staat van de persvrijheid op het laagste niveau in 10 jaar, slechts 1 op de 7 mensen wereldwijd leeft in een land waar de media geheel vrij zijn, zo concludeert de organisatie. Nederland staat voor het eerst op nummer 1 van de index. Dit onderzoek wordt jaarlijks opgesteld en gepubliceerd ter gelegenheid van de internationale dag van de persvrijheid op 3 mei, waarop wereldwijd veel (media)organisaties aandacht besteden aan dit onderwerp. Nederland staat traditiegetrouw altijd erg hoog in de persvrijheidsindex, maar dit jaar staat Nederland voor het eerst op de eerste plaats, samen met Zweden en Noorwegen. De diversiteit van de Nederlandse media, samen met de toegankelijkheid van buitenlandse media is de reden voor de eerste plaats. Dit betekent niet dat alles perfect gaat in Nederland met de pers. Zo is volgens Freedom House de wetgeving rondom bronbescherming nog niet op orde.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.