— woensdag 1 oktober 2014, 09:12

NCRV brengt laaggeletterdenprogramma

In een nieuw NCRV-programma gaat presentatrice Caroline Tensen laaggeletterde Nederlanders volgen in de strijd tegen hun taalachterstand. 'Zeg eens B' volgt mannen en vrouwen die het niet kunnen lezen en schrijven moeten integreren in hun leven. Verpakkingen in de supermarkt alleen herkennen aan de plaats waar ze staan, rapporten of verjaardagskaarten niet kunnen tekenen en de eigen kinderen niet kunnen voorlezen. De mensen in het programma worden gevolgd terwijl ze met een taalcoach aan hun lees- en schrijfvaardigheid werken. Volgens gegevens van de Stichting Lezen & Schrijven kunnen 1,3 miljoen Nederlanders (tussen 16 en 65 jaar) niet goed lezen en/of schrijven. Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen die beter kunnen lezen en schrijven, zelfredzamer zijn en zich gelukkiger voelen. De grootste groep laaggeletterden (65%) bestaat uit oudere autochtonen met een middelbaar opleidingsniveau. Zo'n 40 procent van alle laaggeletterden zit werkloos thuis. Meer bij NCRV

Bekijk meer van

NCRV
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.