banner anp

— woensdag 6 augustus 2014, 11:16

Murdoch trekt bod Time Warner in

Hoewel verwacht werd dat Rupert Murdoch vandaag een eerder bod op mediagigant Time Warner juist zou verhogen, heeft de topman van Twenty-First Century Fox en moederbedrijf News Corporation besloten geen nieuw bod te doen en het oude, ter waarde van 80 miljard dollar, van tafel te halen. Volgens Murdoch is het zinloos verder te gaan, nu Time Warner heeft aangegeven dat het geen enkele interesse in een fusie met Fox heeft. Toen het bod van Murdoch half juli werd gedaan, wees Time Warner het direct onomwonden af. Het noemde alleengang te verkiezen boven welk bod Fox ook zou doen, aldus Reuters. Fox kondigde wel aan zo'n zes miljard dollar aan aandelen in Time Warner te zullen terugkopen. Analisten zien daarin een strategie om aandeelhouders van Time Warner onder druk te zetten en noemen de stap tegenover The Guardian typerend voor Murdoch.

Bekijk meer van

Time Warner Rupert Murdoch FOX

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.