banner persveilig

— donderdag 7 mei 2009, 08:58

Murdoch: ‘alle krantensites betaald’

News Corporation-topman Rupert Murdoch zegt dat zijn uitgeverij binnenkort de dagbladwebsites deels betaald wil maken, teneinde een 'kapot zakelijk model' te repareren. Murdoch zegt gesterkt te zijn door ervaringen met de site van The Wall Street Journal, de krant die News Corp. in 2008 overnam. Murdoch stelt zelfs dat "de dagen van gratis informatie op internet zijn geteld". Pikant detail: vlak na de overname van de WSJ overwoog Murdoch serieus om de betaalde zakensite open te gooien. Het proces om voor (delen van) websites geld te vragen moet in de komende 12 maanden zijn ingezet. De uitgeverij kampt met teruglopende advertentieinkomsten en heeft in 2008 ruim drieduizend mensen ontslagen. De film- en kabeldivisies van News Corp. zagen hun omzet groeien, maar de omzet van het hele concern stond sterk onder druk door teruglopende inkomsten bij kranten. De kwartaalcijfers kwamen uit op 755 miljoen dollar, ruim 47 procent lager dan het kwartaal ervoor.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.