website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

MTG neemt meerderheidsbelang in Zoomin

Lars Pasveer — Geplaatst in overname op maandag 20 juli 2015, 13:08

Zoomin.tv

Zoomin.tv

Nieuws

Het Zweedse entertainmentbedrijf Modern Times Group (MTG) heeft een meerderheidsbelang van 51 procent genomen in Zoomin.TV, het online video-platform met Nederlandse wortels. MTG betaalt ruim40 miljoen euro voor de aandelentransactie. Daarmee is Zoomin.TV 88 miljoen euro waard. Het bedrijf is ‘s wereld vijfde zogeheten Multi-Channel Network (MCN) - volgens eigen zeggen goed voor maandelijks 2 miljard bekeken video’s en 100 miljoen abonnees op YouTube.

Het dertien jaar oude bedrijf heeft inmiddels diverse kantoren verspreid over de wereld en produceert dagelijks ruim 400 korte video’s in meerdere talen en categorieën. Beide Zoomin-oprichters Jan Riemens en Bram Bloemberg blijven zeker 3 jaar bij de verdere ontwikkeling betrokken.

Riemens en Bloemberg stellen dat de samenwerking met MTG - en toegang tot de omvangrijke bibliotheek van het bedrijf - het online bereik flink zal vergroten. “We hebben een bewezen zakelijk model voor het creëeren van en verdienen aan online video”, aldus Riemens en Bloemberg.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.