— vrijdag 17 oktober 2008, 08:52

Moordaanslag Nigeriaanse journalist

De Nigeriaanse Vereniging van Journalisten meldt de dood van journalist Eiphraim Audu, verslaggever bij Nasarawa State Broadcasting Service. Audu werd in een professioneel opgezette hinderlaag bij zijn huis in Laifa door zes schutters gedood. Er werden geen spullen ontvreemd uit zijn huis, uit zijn auto of van zijn lichaam geroofd. De journalist wordt op vrijdag begraven. Audu is de tweede Nigeriaanse mediawerker die in korte tijd is gedood: in augustus schoten onbekenden Paul Abayomi Ogundeji dood. Ogundeji was lid van de Raad van Bestuur bij het dagblad ThisDay. De plaatselijke politie zegt alles op alles te zetten om de daders te achterhalen. Voor zover bekend werden aan Audu noch Ogundeji vooraf dreigementen geuit.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.