Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 20 januari 2012, 09:44

Mogelijk doodstraf Ethiopische bloggers

Twee online journalisten en een blogger die werkt vanuit de Verenigde Staten zijn in Ethiopië veroordeeld wegens terrorisme. Het drietal is beschuldigd van het plannen van sabotage-acties op telefoon- en elektriciteitslijnen. De journalisten hadden kritische stukken geschreven en opgeroepen tot een opstand zoals afgelopen jaar in diverse Arabische landen uitbrak. De drie (met de in Amerika woonachtige blogger in afwezigheid) horen hun definitieve straf op 26 januari. De doodstraf is daarbij een reeële optie. Mohamed Keita van het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) stelt dat de Ethiopische autoriteiten regelmatig anti-terreurwetgeving aanroepen om tegenstanders het zwijgen op te leggen. Meer bij CPJ

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.