banner anp

— woensdag 21 september 2011, 15:38 | 0 reacties, praat mee

Mogelijk aangifte tegen RTL om hack

De gemeente Amsterdam gaat mogelijk aangifte doen wegens computervredebreuk door RTL Nieuws. Dat bevestigt een woordvoerster van het Amsterdamse College van Burgemeester & Wethouders tegenover Webwereld. RTL Nieuws toonde dinsdag aan hoe makkelijk het was om in te loggen in het digitale loket van de gemeente Amsterdam. Momenteel vergadert de gemeenteraad en daar worden meteen vragen gesteld over het beveiligings-incident aan de Amsterdamse wethouder Eric Wiebes. Of de gemeente aangifte zal doen tegen RTL Nieuws is nog niet besloten", zegt Rinske Wieman, woordvoerster van Wiebes. "We wachten eerst het onderzoek af." Beveiligingsbedrijf Fox-IT, Getronics en de gemeente doen onderzoek naar de lekken. RTL Nieuws wil niet vooruitlopen op een mogelijke aangifte, maar stelt in een reactie: "Dit is onderdeel van onze reguliere journalistieke werkzaamheden." Meer bij Webwereld

Bekijk meer van

RTL

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.