Villamedia is vandaag gesloten. Vacatures worden morgen weer geplaatst.

— maandag 7 oktober 2019, 15:36 | 0 reacties, praat mee

Modetijdschrift Numéro Netherlands woensdag van start

Een van de twaalf alternatieve covers waarmee Numéro Netherlands woensdag lanceert | PBQ Media

Uitgeverij PBQ Media gaat vanaf komende woensdag vier keer per jaar een Nederlandtalige editie van het internationale modeblad Numéro produceren. Twee van de vier nummers richten zich als Numéro Homme op mannenmode.

Hoofdredacteur Timotej Letonja wil de modejournalistiek in Nederland opschudden. Het blad verschijnt sinds 1998 in Frankrijk, Er zijn ook edities in China, Duitsland, Japan, Mexico, Rusland en Thailand.

“Anders dan andere internationale uitgaven van grote modebladen worden artikelen niet lokaal vertaald en gepubliceerd, maar produceren de redacties van Numéro vooral eigen geproduceerde fotoreportages en op de lokale markt-toegespitste verhalen”, aldus de uitgeverij.

Begin dit jaar sprak Het Parool met PBQ Media-uitgever Floris Müller over de plannen: “Wil je nu met een tijdschrift het verschil maken, dan zal je moeten investeren in je doelgroep. Dat doe je niet met artikelen vertalen, want Fransen draaien veel meer om de brij heen, Nederlanders schrijven heel direct, en Chinezen zouden nooit expliciete teksten schrijven.”

Letonja: “Nederlandse ontwerpers en modefotografen hebben internationaal een grote naam, daarnaast levert ons land disproportioneel veel topmodellen. Numéro, dat in het vakgebied gewaardeerd wordt als een van de meest up-to-date media, koppelt de internationale scene aan lokale ontwikkelingen in het modevak.”

Het blad gaat werken met verschillende covers en begint in Nederland met een oplage van 20.000 exemplaren. Uitgeverij PBQ Media uit Amsterdam wil dat aantal snel laten stijgen.

Bekijk meer van

Numéro Netherlands

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.