— donderdag 30 april 2015, 09:13 | 0 reacties, praat mee

‘Mobiele bezoekers ook zo weer weg’

Pew Research Center

Uit onderzoek naar het verkeer van de 50 websites van de grootste nieuwsorganisaties in de Verenigde Staten blijkt dat het overgrote deel verkeer vanaf mobiele apparaten krijgt. De onderzoekers van het Pew Research Center concludeerden in hun 'State of the News Media 2015' dat mobiele gebruikers tegelijk ook zo weer weg zijn. Gebruikers die sites vanaf een desktopbrowser bezoeken, blijven veel langer op de sites actief. Pew trekt die conclusie na analyse van het verkeer naar sites van printuitgaven, (inter)nationale nieuwszenders en publieke omroepen. De populariteit van sites betekent niet dat andere, meer traditionele platformen in onbruik zijn geraakt - al merkt Pew op dat de klassieke wijze van 'kijken op prime time' wel is afgenomen. Het op afroep aanbieden van interviews, radio-uitzendingen en documentaires (Pew gebruikt de wat bestofte term podcasting) neemt in populariteit toe. State of the News Media 2015

Bekijk meer van

Pew Research Center

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.