— woensdag 15 oktober 2014, 15:32

Mobiel digitaal radioproject onthuld

Divers instanties, waaronder koepelorganisatie European Broadcasting Union (EBU), de Amerikaanse National Association of Broadcasters en omroepen als BBC en diverse commerciële radiostations willen onder de naam 'Universal Smartphone Radio Project' de ontwikkeling van een hybride radiotechniek aanjagen, die het mogelijk moet maken om op mobiele telefoons naar digitale radiostations te luisteren, zonder dat dit op de databundel van de gebruiker drukt. Ook zou het de batterij moeten ontzien. Een aantal mobiele telefoons heeft al jaren een FM-ontvanger aan boord, maar de ontvangstkwaliteit laat soms te wensen over en volgens het consortium onbreken dan ook functies als interactiviteit en andere voordelen die digitale stations wel bieden. De uiteindelijke ontvanger die in telefoons moet verschijnen zou dan een combinatie van Digital Audio Broadcasting, reguliere FM en internet-radio moeten zijn. Meer bij The Drum / The Telegraph

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.