— donderdag 6 maart 2014, 09:07

‘Mishandeling Drayer onacceptabel’

SP-Kamerlid Ronald van Raak heeft geëist dat minister Plasterk van Binnenlandse Zaken een reprimande uitdeelt aan Curaçao voor het gedrag van gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels, die bij een bezoek aan een school in Willemstad agressief uithaalde naar NOS-correspondent Dick Drayer.

Wiels liep op de journalist af, deed alsof ze hem een klap wilde verkopen en zette die handeling vervolgens om in een haal door haar kapsel, bericht het Antilliaans Dagblad. Van Raak schreef voor die krant een opinie over de zaak.

Wiels’ beveiligers sloegen Drayer na een opmerking over haar gedrag vervolgens “waar ze hem raken konden”. Volgens Drayer zou Wiels boos zijn over een eerdere onthulling dat zij haar cv had opgeleukt om het ministersschap in de wacht te slepen. Drayer heeft hij over de agressieve benadering tegen Wiels gezegd dat hij dat een ‘klotesituatie’ vond, volgens Wiels dreigde Drayer dat hij haar ‘af zou maken’.

Drayer, die aangifte tegen de bewakers heeft gedaan, ontkent dat hij dat gezegd heeft.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.