— dinsdag 26 september 2006, 10:01

Misdaadjournalist Van Hout weer vrij

Misdaadverslaggever Bas van Hout is anderhalf uur in gijzeling gehouden door de rechtbank in Rotterdam. De rechter-commissaris wilde dat Van Hout vertelde van wie hij geheime informatie had ontvangen in de zogenoemde Mikado-zaak van de bekende crimineel Mink K. De onderzoeksrechter hoorde Van Hout als getuige in de zaak tegen de topcrimineel. Van Hout wilde tijdens het verhoor een bepaalde vraag niet beantwoorden. "Nadat hij contact heeft gehad met zijn advocaat, is het verhoor voortgezet en was de grond voor de gijzeling vervallen." De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) gaat om opheldering vragen en contact zoeken met de Raad voor de Rechtspraak. Bron: NU.nl en meer bij Elsevier Lees ook het persbericht van de NVJ

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.