basis naar compleet

— dinsdag 10 april 2012, 10:17

Mike Wallace (93) overleden

Laatste wijziging: 10 april 2012, 12:18

De legendarische journalist Mike Wallace is op 93-jarige leefdtijd overleden. Hij stierf in het verzorgingstehuis waar hij al enkele jaren verbleef. Wallace, die vooral bekend was van zijn vasthoudende - soms als schofferend getypeerde - interviewstijl, werkte onder meer voor het langlopende actualiteitenprogramma 60 Minutes van CBS News. De zender maakte Wallace’s overlijden bekend en roemt de journalist. Collega-journalisten prijzen Wallace voor zijn directe toon. David Bauer van de Associated Press zegt dat de ergste woorden in de Engelse taal voor sommige interviewkandidaten “Mike Wallace is here to see you” waren. Gedurende zijn carrière interviewde Wallace iedereen die ertoe deed, van Khomeini tot Poetin. Die laatste wilde het interview afbreken toen Wallace, op zijn gebruikelijke ongelovige toon, stelde dat Rusland met recht geen democratie genoemd kan worden onder zijn leiderschap.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.