word studentlid

— donderdag 21 augustus 2008, 08:55 | 1 reactie, praat mee

Meer gratis content bij krantensites

Kranten stappen af van hun beleid om online content alleen met abonnementen te laten zien. Het aantal volledig gratis krantensites is in vergelijking met 2006 gestegen van 19,5 procent naar 25,6 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel in het kader van het FLEET (FLEmisch E-publishing Trends). De onderzoekers concentreerden zich op 82 krantensites uit acht verschillende West-Europese landen. De belangrijkste meerwaarde van een krantensite in vergelijking met de gedrukte versie is het archief. Meer en meer kranten gooien ook hun archief open: meer dan de helft heeft nu een gratis archief (52,4 procent om precies te zijn, tegenover 47,6 procent twee jaar terug). Meer bij de Vrije Universiteit Brussel Laatste wijziging: 21 augustus 2008, 10:30

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Hans van Munster, 21 augustus 2008, 11:44

Ik ga zelf elke zaterdagochtend een uurtje online de grote kranten zitten lezen.Zelfs het AD lees ik zo terwijl in de woonkamer de papieren AD ligt…..

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.