— dinsdag 22 april 2008, 10:37

Meer geld Prijs der Nederlandse Letteren

Het komt voor auteur Jeroen Brouwers te laat, maar de geldprijs voor De Prijs der Nederlandse Letteren wordt fors verhoogd. Het prijzengeld gaat van 16.000 naar 40.000 euro. Daarnaast trekt de organisatie achter de prijs, de Nederlandse Taalunie, nog 20.000 euro uit ter promotie van de laureaat en zijn werk. Dat meldt de Volkskrant. Jeroen Brouwers weigerde vorig jaar de prijs, omdat het geldbedrag "een fooi" was. De tegenwerping van de Taalunie dat het toch vooral om de eer ging, was volgens Brouwers onzin. "Het gaat om het gebáár. Je moet als ouwe vent met een heel oeuvre achter je nog smeken om ergens een bedragje los te krijgen." De eerstvolgende uitreiking is in 2009. Brouwers komt daarvoor niet in aanmerking: de reglementen verbieden dat de prijs twee keer aan dezelfde auteur wordt toegekend.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.