— zaterdag 16 mei 2015, 10:37 | 0 reacties, praat mee

‘Meer argwaan bij verkiezingen’

‘Juist bij verkiezingen lijkt me er iets voor te zeggen om de uitslag pas te analyseren als, nou ja, de stemmen geteld zijn – dat is tenslotte het idee’, fileert NRC Ombudsman Sjoerd de Jong de berichtgeving over de Britse verkiezingen in zijn krant. Op de dag van de Britse verkiezingen bracht NRC Handelsblad een voorpaginastuk met ‘zes scenario’s’ voor de uitslag en formatie. Helaas, het werd het zevende scenario: Camerons Conservatieven haalden onverwachts een absolute meerderheid – nu net het enige wat de voorpagina niet had voorspeld. De krant onderscheidde zich niet van andere media die er ook naast zaten op basis van peilers, politicologen, bookmakers en statistici, erkent De Jong. ‘Maar dan nog: ook bij peilingen en deskundigen past journalistieke argwaan, dus een zevende scenario – een uitslag tegen de verwachtingen in – was wel geboden geweest.’

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.