— dinsdag 26 mei 2009, 08:45

Media verklaren econoom dood

UPDATE 'Ik ben niet dood. Ik zit hier springlevend op de bank in Haren.'' De bekende econoom Jan Pen (88) zag zich gisteren in een bizar misverstand over zijn eigen dood. In Amsterdam overleed vorige week naamgenoot Jan Pen, veertig jaar corrector voor Het Parool. Zijn overlijdensadvertentie deed het Journaal, persbureau ANP en de Volkskrant van vanmorgen abusievelijk melden dat de oud-hoogleraar en publicist Jan Pen was overleden. Hij kreeg in de Volkskrant naast een nieuwsstukje op de voorpagina een mooi postuum op pagina 7 over zijn bewogen leven in de kringen van de sociaaldemocratie, het hoogleraarschap en zijn rol in Hermans beroemde roman Onder professoren, dat alles onder de kop: 'De Wim Kan onder de economen'. ''Zoveel Pennen zijn er toch niet,'' zegt de levende. In eerste instantie schreven we dat persbureau GPD ook de dood van Pen bracht. Dit is niet correct. Het persbureau is, nadat ze de eerste berichten hoorden over de dood van Pen, gaan bellen om het bevestigd te krijgen. Dat lukte niet, maar uit service hebben ze de necrologie van Pen in de productielijn gezet. Op die manier zouden de kranten, die vlak voor hun deadlines zaten, een necro kunnen gebruiken, als ze de dood van Pen bevestigd konden krijgen. (zie ook video: Jan Pen leeft)

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.