data als kans

— donderdag 8 juni 2017, 22:49 | 0 reacties, praat mee

Marc Peeperkorn wint Anne Vondelingprijs

Correspondent in Brussel voor de Volkskrant, Marc Peeperkorn, heeft de Anne Vondelingprijs 2016 voor ‘heldere politieke journalistiek’ gewonnen. Volgens de jury verdient Peeperkorn de prijs vanwege zijn verslaggeving over ‘twee cruciale politieke thema's van het vorige jaar: de vluchtelingencrisis en het Oekraïnereferendum. Ze vormen voorbeelden van de jarenlange hoogwaardige berichtgeving uit Brussel door Marc Peeperkorn’. Laatste wijziging: 8 juni 2017, 23:20

Peeperkorn is sinds 2008 EU-correspondent voor de Volkskrant in Brussel. Voor die tijd werkte hij op de politieke redactie van de Volkskrant in Den Haag. In 2015 won Peeperkorn ook al een prijs voor zijn werk in Brussel: de Evensprijs voor Europese journalistiek. 
De Vondelingprijs is vernoemd naar voormalig politicus Anne Vondeling (1916-1979) en wordt dit jaar voor de 37ste keer uitgereikt. Dit jaar heeft de stichting voor het eerst ook een aanmoedigingsprijs in het leven geroepen, vernoemd naar de plotseling overleden voorzitter van de stichting: Saskia Stuiveling. Deze prijs gaat naar Saskia van Westhreenen die voor de Leeuwarder Courant schrijft over de landelijke politiek ‘zonder de regionale Friese invalshoek uit het oog te verliezen’.

 

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.