— woensdag 11 februari 2015, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Maleisië arresteert cartoonist

EPA/FAZRY ISMAIL

De Maleisische politie heeft een cartoonist opgepakt voor 'opruiing'. Cartoonist Zulkiflee Anwar Haque leverde via Twitter en in cartoons kritiek op de rechtsgang rond oppositieleider Anwar Ibrahim, die vijf jaar gevangenisstraf kreeg voor seks met een man. De cartoonist stelde dat de rechters zo trots op hun veroordeling waren, dat hun vermoedelijk een lucratieve vergoeding stond te wachten. De kritiek op premier Najib Razak, die zo een tegenstander zou hebben wilden uitschakelen, leidde tot de arrestatie van de cartoonist. Volgens de politie worden ook opmerkingen van enkele politici inzake het proces onderzocht. Mensenrechtenorganisaties noemen de arrestatie en het politieoptreden schandalig. Wetgeving rond opruiing en seksualiteit (homoseksualiteit is strafbaar in Maleisië, red.) worden misbruikt voor politieke doeleinden", aldus Human Rights Watch.

Bekijk meer van

Maleisië

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.