training eu starters

— woensdag 23 december 2015, 11:33 | 0 reacties, praat mee

Madeleine de Cock Buning voorzitter ERGA

ERGA/CvdM-voorzitter Madeleine de Cock Buning / Ruud Pos

Madeleine de Cock Buning, collegevoorzitter van het Commissariaat voor de Media, is met ingang van volgend jaar tevens de nieuwe voorzitter van de European Regulators Group for Audiovisual Media Services (ERGA), het Europese samenwerkingsverband voor toezichthouders in de mediasector. Laatste wijziging: 15 januari 2016, 10:35

De Cock Buning neemt de rol over van Fransman Olivier Schrameck, die begin 2014 voorzitter werd toen ERGA op initiatief van de Europese Commissie werd opgericht. ERGA is een samenwerkingsverband van alle omroep- en mediatoezichthouders in de 28 EU-lidstaten, plus Noorwegen en Liechtenstein.

“In Nederland zien we de media als waardevolle hoeder van de democratie en kunnen media volledig onafhankelijk opereren, maar in
sommige andere EU-landen is dit minder vanzelfsprekend. Dit voorzitterschap biedt extra mogelijkheden om als Nederland bij te dragen aan een veilig, pluriform en onafhankelijk media-aanbod in democratisch Europa”, aldus De Cock Buning.

De eerste slag met de voorzittershamer is op 2 maart 2016 in Amsterdam, wanneer er tijdens een conferentie wordt gediscussieerd over de herziening van de zogeheten audiovisuele mediarichtlijn.

Meer bij het Commissariaat voor de Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.