training eu starters

— woensdag 1 juli 2015, 15:40 | 1 reactie, praat mee

‘Machtswissel’ bij OneWorld

Hans Ariëns stopt per 1 augustus als hoofdredacteur van OneWorld. Dat maakt hij bekend in het redactioneel van de volgende editie, die aanstaande vrijdag verschijnt. “Ik heb de afgelopen acht jaar leiding gegeven in de journalistiek. Omdat OneWorld de laatste jaren flink gegroeid is zijn daar steeds meer managementtaken bijgekomen”, verklaart Ariëns desgevraagd aan Villamedia. “En als ik heel eerlijk ben is dat niet mijn grootste hobby.” Laatste wijziging: 2 juli 2015, 11:51

Veel liever houdt Ariëns zich bezig met de inhoud en het journalistieke werk. “Als je hoofdredacteur wordt, dan word je dat vaak op basis van je journalistieke kwaliteit en autoriteit, maar daarna heb je nog maar weinig met journalistiek te maken. Ik wil weer artikelen schrijven en terug naar het journalistieke handwerk.” Dat laatste is dan ook precies wat Ariëns vanaf augustus gaat doen.

Ondanks zijn aftreden blijft Ariëns wel gewoon bij OneWorld in dienst. Hij ziet zijn stap terug zelf niet als een demotie. “Er heerst een taboe op een stapje terug doen. Dat moet ook maar eens de wereld uit. Te lang blijven zitten op een functie waar je niet blij van wordt is ongezond.” De hoofdredactionele taken worden per 1 augustus overgenomen door Lonneke van Genugten, die nu nog adjunct-hoofdredacteur is. Ariëns heeft alle vertrouwen in zijn opvolger. “Lonneke kan veel beter tegen vergaderen dan ik.”

Bekijk meer van

Transfers OneWorld Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Paul Disco, 1 juli 2015, 17:34

Interessant. Maar niet zo interessant als de term ‘machtswissel’ doet beloven. Ik ben derhalve ‘verbijsterd’, terwijl ik gewoon een wenkbrouw frons.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.