— vrijdag 1 november 2019, 17:10 | 0 reacties, praat mee

Maarten Dallinga wint Gouden Freelancer Award 2019

Winnaar Maarten Dallinga (midden), met op rechts Mensje Melchior (tweede plek) en Nathalie Huigsloot op links (derde plek) - © Foto: João M B Costa

Journalist Maarten Dallinga heeft vrijdagmiddag de Gouden Freelancer Award gewonnen. Hij kreeg de prijs voor Anoniem Intiem, een podcastserie die verhaalt over mannenontmoetingsplekken in Gelderland. Dallinga deed voor die vijfdelige podcast, uitgegeven door Omroep Gelderland, maandenlang onderzoek naar deze openbare seksplekken voor homoseksuele mannen.

Het was vrijdag de derde keer dat de Gouden Freelancer Award werd uitgereikt. De tweejaarlijkse prijs is een initiatief van journalistencollectief Bureau Wibaut, dat de beste door freelancers gemaakte producties wil belonen. De prijs werd in augustus opgedragen aan Max van Weezel, die in april overleed en bij vorige edities juryvoorzitter was voor de prijs.

In totaal waren er dit jaar veertien journalisten en één duo genomineerd voor de prijs. De tweede prijs ging naar Mensje Melchior voor een reconstructie over de polio-epidemie uit de jaren 1990. De derde prijs werd uitgereikt aan Nathalie Huigsloot, voor een interview met schrijver Maarten Biesheuvel. Zowel de producties van Melchior als Huigsloot verschenen in de Volkskrant.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.