basis naar compleet

— maandag 28 december 2015, 11:23 | 1 reactie, praat mee

Limburger/LD wil verlies abonnees beperken

Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad gaan in het voorjaar van 2016 het uiterlijk van de krant vernieuwen. Dat blijkt uit een brief die de krant aan alle freelancers heeft gestuurd, meldt de website 1Limburg. Ook Villamedia heeft de brief. Laatste wijziging: 31 december 2015, 11:33

De ‘nieuwe krant’ ligt op 17 mei, na het Pinksterweekend, bij de lezers op de mat. Daarnaast krijgen de kranten in het weekend een nieuwe bijlage in de vorm van een magazine.

Het komende jaar staat voor de krant in het teken van behoud van abonnees. ‘MGL-ceo Marc Vangeel heeft de ambitie uitgesproken om het verlies van abonnees te beperken tot drie procent. Nu is dat iets minder dan vijf procent’, zo schrijft de hoofdredactie in de brief. Die 5 procent staat voor zevenduizend abonnees. De daling moet dus beperkt blijven tot 4200 abonnees.

De website van de krant zal rond de zomer of in het najaar achter een betaalmuur gaan verschijnen. Het snelle nieuws blijft wel gratis beschikbaar op 1Limburg.nl.

De Limburgse kranten maken die site samen met de Limburgse regionale omroep L1.

De site heeft inmiddels 8 miljoen pageviews per maand en 70.000 Facebookvrienden, meldt de hoofdredactie aan haar medewerkers.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Andreas Schelfhout, 1 januari 2016, 10:41

Vernieuwen? Ik zou er eerst maar weer eens een regionale krant van maken met voldoende redacteuren die óók gaan schrijven over gouden bruidsparen, straat-, wijk- en dorpsfeesten, gemeenteraads- en commissievergaderingen, etc. Als ik ‘s nachts een sirene hoor, wil ik de volgende dag in de krant lezen wat er al dan niet aan de hand was. Kortom: al het nieuws brengen dat zich dicht bij de lezer afspeelt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.