— maandag 25 mei 2020, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Lijst met namen coronadoden op voorpagina New York Times

© New York Times

The New York Times heeft in de editie van zondag de hele voorpagina gevuld met namen van duizend Amerikanen die zijn overleden aan het coronavirus. De krant wil daarmee stilstaan bij de bijna 100.000 doden die zijn gevallen door COVID-19 in de VS.

The New York Times koos voor deze voorpagina om de “omvang en variëteit van de tragedie over te brengen”. De redactie heeft een lijst opgesteld van bijna duizend slachtoffers, met een korte begeleidende tekst over hun leven. Ook online is er aandacht voor hun verhalen. De krant heeft daarvoor geput uit overlijdensadvertenties en nieuwsverhalen.

In een artikel voor Times Insider legde assistent grafisch redacteur Simone Landon uit dat deze uitgave van de zondagkrant een manier was om de tragedie te personaliseren, en daarmee ‘gegevensmoeheid’, die lezers en personeel ontwikkelen door de voortdurende melding van de pandemie, tegen te gaan.

Bekijk meer van

New York Times coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.