— maandag 19 oktober 2009, 09:01 | 0 reacties, praat mee

‘Liever niet één auteursrechtenorganisatie’

Tijdens een vorige week gehouden discussieronde, georganiseerd door de Vaste Kamercommissie Justitie, is gesproken over het rapport van werkgroep Gerkens over de toekomst van het auteursrecht. Vertegenwoordigers uit verschillende branches werden gehoord, waarbij de aanpak van downloaden van illegaal gekopieerde films en muziek centraal stond, alsook een toekomstig raamwerk voor collectief rechtenbeheer. Deelnemers aan de discussie waren onder meer leveranciers van technische infrastructuur, producenten van hardware, advocaten, gebruikers en wetenschappers. Auteursrechtenorganisaties waren ontstemd dat ze niet waren uitgenodigd, meldt Boekblad. Daarop mochten vertegenwoordigers van de vakbond voor musici en acteurs Ntb en een delegatie van rechtenorganisatie VOI©E alsnog deelnemen. Naast een (nog niet beantwoorde) vraag over aanpak van downloaders werd een plan om tot één algehele auteursrechtenorganisatie te komen vrijwel unaniem afgewezen, uit vrees voor de creatie van een moloch en vanwege de diversiteit aan rechtenhouders. Wel bestaat de wens te komen tot één loket waar bijvoorbeeld bedrijven hun rechtenafdracht kunnen regelen.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.