— zaterdag 16 mei 2015, 09:58 | 0 reacties, praat mee

Libelle ‘vetshopt’ magere fotomodellen

Libelle wil geen graatmagere fotomodellen in het blad. Daarom worden al te dunne modellen op foto's wat dikker gemaakt. Dat zegt hoofdredacteur Franska Stuy in een interview in het AD van 16 mei. ‘Ik wil geen “graten” in het blad, alleen vrouwen waar mijn lezeressen zich thuis bij voelen. Als modellen te mager zijn, laat ik er dus wat 'spek' bij shoppen. Ik maak ze niet dik, maar gezond’, aldus Stuy.

De hoofdredacteur wil kleding laten zien die de lezeressen van het blad ook aan kunnen. ‘Doutzen Kroes ziet er gezond uit, maar als het moet shop ik er bij haar ook wat bij, natuurlijk.’
Volgens Stuy kan er niet met minder dunne modellen worden gewerkt, omdat de toegestuurde stukken van kledingcollecties altijd in maat 36 zijn. Nederlandse vrouwen hebben gemiddeld confectiemaat 42.
Hoofdredacteur Cécile Narinx van Harper’s Bazaar is niet verrast. ‘Bij Elle lieten we modellen ook weleens wat voller maken. Bijvoorbeeld als ze in bikini poseerden.’

 

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.