persmonitor_press_unlimited

— vrijdag 30 juli 2010, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op Wikileaks zwelt aan

Klokkenluiderssite WikiLeaks krijgt steeds meer kritiek over zich heen omdat in de 92.000 gelekte documenten over de oorlog in Afghanistan tientallen namen blijken te staan van Afghaanse informanten van de NAVO. Volgens deskundigen is de kans groot dat de Taliban wraak zullen nemen op deze informanten, die vaak met hun volledige naam en woonplaats in de documenten worden genoemd. Politici noemen het onverantwoordelijk en schokkend. Informatierechtadvocaat Milica Antic schat in dat de site ‘niet verkeerd heeft gehandeld'. "Het uitgangspunt is dat staatsgeheimen niet mogen worden gepubliceerd, maar journalisten stellen misstanden in de maatschappij aan de kaak en daarbij maken ze vaak geheime informatie openbaar." [...] De documenten zijn, neem ik aan, via een bron - en niet onrechtmatig - verkregen. De informatie is neutraal, zonder commentaren. En er is zorgvuldig met de informatie omgegaan door oudere dossiers openbaar te maken." Meer bij de Volkskrant / Advocatenorde / Bloomberg

Bekijk meer van

WikiLeaks Afghanistan

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.