— dinsdag 13 januari 2009, 08:51

Kritiek op Israëlische media

Israëlische mensenrechtenorganisaties hebben maandag de houding van de Israëlische media gelaakt in verband met hun verslaggeving over het offensief in de Gazastrook. Volgens de mensenrechtenorganisaties worden mensen die kritiek hebben op de aanhoudende bombardementen, nauwelijks aan het woord gelaten. Acht ngo's schreven daarom een brief naar de hoofdredacties van de Israëlische kranten, televisiezenders, radio's en internetsites. "We krijgen vooral de standpunten te zien en te horen die het offensief steunen", luidt het. "En wat erger is: we hebben ontdekt dat veel informatie van buitenlandse media of van Palestijnen niet aan bod komt in Israël." Ook de weigering om journalisten toe te laten in de Gazastrook, versterkt de afwezigheid van kritiek op de operatie, besluit de brief.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.