mgm nvj maart

— maandag 8 juni 2009, 10:20 | 5 reacties, praat mee

Kritiek CDA op uitzending NOS

UPDATE De uitslagenavond van de Europese verkiezingen donderdag op televisie door de NOS was volgens CDA-Kamerlid Atsma "amateurisme ten top". Dat zegt hij in De Telegraaf. "Onvolledig, vol storingen, en al na een kwart van de stemmen ging onze publieke omroep uit de lucht. Dat zouden ze met voetbal eens moeten proberen", foetert Atsma. Hij is zo boos dat hij uitleg eist van minister Plasterk (Cultuur). Meer bij De Telegraaf Laatste wijziging: 8 juni 2009, 16:17

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

5 reacties

Herman Spinhof, 8 juni 2009, 13:14

Opvallend dat Atsma zich tot de minister richt met zijn klacht, de NOS is geen staatsomroep (en Nederland geen Italië). Het Tweede Kamer-lid zou zich tot de directie of het bestuur van de NOS moeten richten.

Joris van Poppel, 8 juni 2009, 13:22

Dit bericht klopt niet. Atsma’s commentaar is van zondagmiddag. De NOS-uitzending vanuit Brussel was pas zondagavond. Atsma klaagt over de uitslagenuitzending van donderdagavond vanuit Den Haag, niet over die vanuit Brussel. Check je feiten, Villamedia.

Dolf Rogmans, 8 juni 2009, 14:19

@ Joris van Poppel: Je hebt gelijk. De tekst is aangepast. Overigens begon zondag technisch wel slecht ;-)

Aad van Cortenberghe, 8 juni 2009, 15:27

De Haagse uitslagenavond was niet alleen technisch, maar vooral inhoudelijk een ramp. Het debat van de fractievoorzitters (wat deden díe daar eigenlijk?) een aanfluiting. De technisch gebrekkige uitslagenavond van zondag ging tenminste over het onderwerp dat aan de orde was.

Rob Bakker, 9 juni 2009, 14:07

Atsma heeft zowel inhoudelijk als procedureel gelijk en Herman Spinhof ongelijk. Kamerleden behoren zich niet direct met de omroep te bemoeien, maar de overheid betaalt de publieke omroep mede om het democratisch proces te bewaken en daarvoor is de minister verantwoordelijk en het aanspreekpunt voor de parlementariërs.
De stelling dat dit Italië niet is, in de zin van politeke bemoeienis met de omroep: “Ik heb nieuws voor u.”
Slechts 1 voorbeeld: de verslaggeving van Karskens rond de ontvanger van de Willemsorde, heb ik in geen enkel tv-programma teruggezien. Mogelijk dat de omroep zich zelf schikt naar het staatsbelang?
Maar dat is een ander verhaal, en past beter in de discussie: 7 miljoen voor krantenjournalisten maakt ons als inktkoelies afhankelijk van de staat en 800 miljoen voor de publieke omroep niet…?
Doen we naief?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.