— donderdag 9 juni 2016, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Krantenman Jan Dikkers (86) overleden

In Leeuwarden is op 86-jarige leeftijd Jan Dikkers overleden, die vroeger aan het hoofd stond van uitgeverij J.J. Tijl uit Zwolle. Die uitgeverij gaf tot de verkooop aan Wegener onder meer de Zwolse Courant, Dagblad Flevoland en het Nieuw Kamper Dagblad uit.

Dikkers begeleidde in 1990 de verkoop van de krantenuitgeverij aan Wegener in Apeldoorn. In De Stentor zegt voormalig persfotograaf Jan Drost dat Dikkers “het niet kon aanzien” dat gebouwen van het uitgeefbedrijf (onder meer de zogeheten Tijlpanden uit de 14e en 15e eeuw, red.) werden gesloopt.

Dikkers zat al sinds de jaren zestig in de directie van het bedrijf en runde het krantendeel sinds de jaren zeventig. De crematieplechtigheid is op maandag 13 juni in Zwolle.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.