— dinsdag 18 maart 2008, 09:01

Kranten VS winnen dankzij internet

In de Verenigde Staten is het aantal krantenlezers er in 2007, tegen de verwachtingen in, op vooruitgegaan. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoekscentrum Pew Research. Verwacht werd dat het internet de geschreven pers lezers zou kosten. (...) Het minder leuke nieuws voor de kranten is dat het aantal lezers dan wel fiks is toegenomen (meer dan verdubbeld); de oplages van de gedrukte kranten gingen er met 2,5 procent op achteruit. De reden: het explosief stijgend aantal mensen dat enkel nog de internetpagina's van een krant raadpleegt. Dat komt mede omdat de "oude" media hun internetuitgaves hebben omgevormd van een gereduceerde webversie van het geschreven ding, tot een site vol innoverend en interactief aanbod. Met hun sites scoren de kranten overigens bijzonder hoog in het globale nieuwsaanbod op het net. Bron: Zita.be

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.