training eu starters

— woensdag 27 juli 2016, 16:13 | 0 reacties, praat mee

KPN naar rechter om eis Fox Sports

UPDATE Klanten van KPN die naar de zenders van Fox willen kijken, betalen daar nu extra voor. En dat zou anders moeten, vindt Fox. Het televisiebedrijf eist dat KPN zijn belangrijkste sportzender, Fox Sports 1, opneemt in zijn standaardpakket. Dat pakket wordt daarmee duurder, ook voor klanten die niet naar de sportzender kijken. KPN verzet zich tegen de eis en stapt naar de rechter. Laatste wijziging: 27 juli 2016, 16:41

“Fox stelt nieuwe eisen, waarbij wij dat model niet in het belang van onze klanten vinden”, aldus KPN-topman Eelco Blok in een reactie tegen de NOS. Het huidige contract tussen KPN en Fox, waarin is opgenomen dat klanten Fox Sports 1 niet standaard krijgen maar extra moeten betalen voor de zender, loopt eind juli af.

Fox Sports 1 heeft momenteel de rechten voor het uitzenden van alle voetbalwedstrijden in de eredivisie. Eerder ging Vodafone al wel mee in de eisen van Fox. Daardoor betalen alle klanten standaard 1,50 tot 2,50 euro meer per maand.

Ook de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bemoeit zich met de zaak. De waakhond gaat de voorwaarden tegen het licht houden die FOX stelt aan de verkoop van de rechten op live-uitzendingen van het eredivisievoetbal. Dat maakt de ACM donderdagmiddag bekend. Inzet van het onderzoek is kijken of FOX zich houdt aan afspraken uit 2012, waarbij de zender toezegde niet te discrimineren bij het afsluiten van uitzendcontracten. Wat de ACM betreft mag de consument niet de dupe worden van de contractonderhandelingen.

Bekijk meer van

KPN Fox Sports

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.