— woensdag 19 november 2008, 08:55

Kopstukken ‘Het Gesprek’ voor rechter

De hoog opgelopen ruzie tussen de initatiefnemers rond tv-zender Het Gesprek vindt in de rechtbank Amsterdam een voorlopig hoogtepunt, meldt De Telegraaf. Pieter Storms eist 2,5 miljoen euro van zijn voormalige compagnons Frits Barend en Ruud Hendriks. Het bedrag is gebaseerd op de in het ondernemingsplan voorgestelde waarde van de zender na enkele jaren. Storms wil zijn deel daarvan nu hebben, omdat hij het idee voor een gesprekszender al had geregistreerd voor hij het met de investeerders besprak. Storms zegt dat het concept "op slinkse wijze" is ontvreemd en hij vervolgens buiten spel is gezet. Het Gesprek zelf is geen doorslaand succes gebleken: in maart van dit jaar verzocht de zender aan Stichting Kijkonderzoek (SKO) niet langer kijkcijfers bekend te maken, omdat hun meetmethodes 'te grof' zouden zijn. Sinds die tijd zijn echter geen nieuwe kijkcijfers meer onthuld.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.