— maandag 31 maart 2008, 14:29

‘Killing Fields’-journalist overleden

Dith Pran, de Cambodjaanse New York Times-fotograaf die centraal stond in de oorlogsfilm The Killing Fields, is in de Amerikaanse staat New Jersey zondag overleden aan de gevolgen van darmkanker. Hij was 65. The Killing Fields vertelt het verhaal van de Cambodjaanse tolk van een Amerikaanse journalist. De Amerikaan slaagt erin met een van de laatste Amerikaanse helikopters voor de maoïstische machtsgreep Phnom Penh te verlaten, terwijl de tolk in handen valt van de Rode Khmer. Pran werd opgepakt eb werd vier jaar lang uitgehongerd en gemarteld. In 1979 wist hij naar Thailand te ontsnappen. Pran werkte als fotograaf voor The New York Times en werd daarnaast ook ambassadeur voor de VN-commissaris voor de Vluchtelingen. Meer bij BBC / de Volkskrant / De Pers

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.