— maandag 9 december 2013, 09:58

Kijktip: Foto-Eddy

Foto-Eddy geeft een kijk in het turbulente leven van persfotograaf Eddy de Jongh (1920-2002). In de documentaire zoekt maker en zoon David de Jongh in het persoonlijke archief van zijn vader met duizenden negatieven en ontdekt nog onbekende fotoreportages uit de jaren vijftig en zestig. David spreekt met familie, ex-vrouwen en oud-collega’s over Eddy en zijn werk. Via deze gesprekken achterhaalt David uiteindelijk hoe Eddy als enige van zijn Joodse gezin de Tweede Wereldoorlog overleefde en wat voor een persoon hij was voor zijn omgeving. Eddy de Jongh heeft duizenden foto’s gemaakt tijdens zijn carrière als persfotograaf bij verschillende titels: Vizier, Eva, Vrij Nederland, Nieuwe Revu en Het Parool. Aan het eind van zijn carrière focust hij zich op portretfotografie, voornamelijk voor het NOS-journaal. Als voorproefje de trailer. Het uur van de Wolf, uitzenddatum: dinsdag 10 december 2013 – 23.00 uur op Nederland 2.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.