anner smart octo

— dinsdag 17 juli 2012, 09:37 | 0 reacties, praat mee

‘Keurmerk voor nieuwsmedia’

Het merendeel van de Nederlanders wil dat er een onafhankelijk keurmerk komt voor goede media. Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder 3.203 Nederlanders van de Universiteit van Amsterdam in opdracht van de landelijke Stichting Mediaombudsman. Andere conclusies zijn dat drie op de vijf Nederlanders willen dat nieuwsmedia financieel aansprakelijk worden gesteld voor de schade die kwalitatief slechte berichtgeving veroorzaakt. Ruim zestig procent van het publiek noemt het belangrijk dat nieuwsmedia goed naar klachten en wensen luisteren. En bijna tweederde vindt dat journalisten die zich niet aan de journalistieke regels houden, hun beroep niet langer mogen uitoefenen. Gemiddeld genomen geeft de Nederlander nieuwsmedia daarbij een ruime voldoende (7,0) als gevraagd wordt hoe goed deze media hen informeren over wat er in de samenleving gebeurt. Meer bij de UvA

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.