— dinsdag 22 april 2014, 19:26 | 0 reacties, praat mee

Kees Pijnappels op non-actief

De top van Wegener heeft vrijdag voor Pasen hoofdredacteur Kees Pijnappels van de Persdienst op non-actief gezet. Pijnappels moet bij de Persdienst plaats maken voor de nieuwe hoofdredacteur, Jan ‘t Hart, voorheen werkzaam bij de Volkskrant. Pijnappels weigert zijn baan op te geven. Als gevolg van de genomen maatregel zit hij nu thuis. Pijnappels wil inhoudelijk niet reageren op de zaak, met het oog op juridische stappen.

‘t Hart zal in de loop van volgende week aantreden, verwacht Peter Stadhouders, directeur HR & Transitie bij Wegener. “We moesten dit besluit nemen om ruimte te creëren voor de nieuwe hoofdredacteur.”

CEO Susan Duinhoven liet zich begin april uit over de kwestie in een blog op intranet. Zij staat achter de benoeming, maar betreurt tegelijkertijd het vertrek van Pijnappels.

Ze spreekt van een “bijzonder vervelend proces voor de zittend leidinggevende (…) We zijn Kees dank verschuldigd voor de energie die hij in Wegener heeft gestoken en nog steekt en wensen op waardige wijze afscheid te kunnen nemen.”

De hoofdredacteuren van de kranten van Wegener zitten er ook mee in hun maag, blijkt uit een gezamenlijke brief. De keuze voor ‘t Hart was unaniem door de benoemingscommissie. “Laat onverlet dat de keuze voor ‘t Hart geen kritiek is op Pijnappels”, zegt Alex Engbers van De Stentor. “We hebben altijd goed met Kees samengewerkt. En hij heeft de Persdienst goed opgezet. Met zijn tweeën zijn ze naar de finish gegaan. Jan was de beste.”

Bij Wegener moeten alle hoofdredacteuren opnieuw solliciteren naar hun functie. Ze zijn voortaan (mede) verantwoordelijk voor marketing/sponsoractiviteiten en voor het beheer van de winst- en verliesrekening.

De huidige hoofdredacteur van BN De Stem, Johan van Uffelen, is benoemd voor twee jaar. Bij de TC/Tubantia is Martha Riemsma van buitenaf aangetrokken. Bij de andere kranten lopen de procedures of moeten die nog beginnen. Bij het Brabants Dagblad, het Eindhovens Dagblad en de PZC bestaat grote weerstand tegen het benoemingsbeleid, heeft Villamedia via meerdere kanalen vernomen.


Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.