— donderdag 12 maart 2009, 10:42 | 0 reacties, praat mee

Kabelmonopolie op BBC loopt op einde

De monopolie op het doorgeven van BBC 1 en 2, in Nederland voorbehouden aan de kabelbedrijven, lijkt te gaan verdwijnen. Toezichthouder OPTA heeft eind vorig jaar in Londen onderhandeld over ruimere verspreidingsmogelijkheden. Op dit moment staan digitale ethertelevisie Digitenne en glasvezelnetten die programma's verspreiden via internet op achterstand. Potentiële abonnees hechten aan een programmapakket met BBC-zenders. OPTA ontdekte dat men op het Londense BBC-kantoor een stuk soepeler aankijkt tegen distributie dan de BBC-vertegenwoordiging in Nederland. OPTA verwijst naar Belgische telecomaanbieder Belgacom, dat onlangs een overeenkomst voor internetdistributie van BBC 1 en 2 sloot. KPN, dat Digitenne aanbiedt, put uit die overeenkomst hoop voor de toekomst.

Bekijk meer van

BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.