Jodal

— woensdag 17 maart 2010, 08:58 | 1 reactie, praat mee

‘Kabel hét netwerk voor de toekomst’

De vereniging van Nederlandse kabelbedrijven, NLkabel, is tevreden over de conclusies van de zogeheten Task Force Supersnel Breedband, een overheidscommissie die in 2009 door staatssecretaris Heemskerk werd ingesteld. De Task Force deed onderzoek naar de toekomst van snel internet in Nederland. Er zijn volgens de commissie twee netwerkvormen die in staat zullen zijn vanaf 2015 de ADSL en VDSL-netwerken af te lossen: zogeheten FttH (Fiber to the Home ofwel glasvezel) of moderne Hybrid Fiber Coax-kabelnetwerken. In Nederland zijn nog slecht een half miljoen huishoudens in staat om glasvezel af te nemen, maar FHC bereikt volgens NLkabel al 7,5 miljoen woningen. Prestaties van ADSL en VDSL zijn gebonden aan factoren zoals afstand tot de wijkcentrale. Vanaf 2015 zal het plafond van die technieken versus breedbandeisen zijn bereikt. De Task Force heeft de weg vrijgemaakt voor gemeenten om te investeren in netwerken, maar NLkabel zegt dat hun infrastructuur nú al geschikt is, zonder extra overheidsinvesteringen. "Waarom zou een overheid dan nog belastinggeld investeren in tijden van bezuinigingen? Dat belastinggeld kan niet anders dan bij KPN terechtkomen, het telecombedrijf dat de komende jaren zal moeten investeren in FttH om de concurrentie met de kabelsector aan te kunnen blijven gaan", aldus NLkabel. Geld kan beter gestoken worden in het ontwikkelen van interessante en nuttige diensten op netwerken, stelt de kabelsector. Laatste wijziging: 17 maart 2010, 10:47

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

AmsterdammerOnline, 17 maart 2010, 12:55

Ze moeten eens gaan praten met de vereniging Coax. Die is niet voor niets opgericht. Jarenlange frustraties van kabelgebruik(st)ers gebundeld in een belangenvereniging. Wat mij betreft is het enige waarmee de kabelbedrijven het goed doen, mensen lokken met voordelige aanbiedingen.

Google de naam van een kabelbedrijf plus het woord “klachten” en je weet waar je aan toe bent.

Interessante en nuttige diensten voor kabelmaatschappijen:
- nauwkeurig werkende abonnementenadministratie
- vriendelijke, geduldige helpdesk, bereikbaar onder gratis telefoonnummer
- afdeling “geen smoezen maar oplossingen”

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.