— woensdag 10 september 2008, 08:50

Justitieel onderzoek Yahoo-Google op til

Het lijkt er op dat het Amerikaanse departement van Justitie een onderzoek voorbereidt waarin het de recente megadeal tussen Google en Yahoo wil onderzoeken. Beide internetgiganten sloten een overeenkomst om reclame naast zoekresultaten de delen en elkaars diensten te promoten. Dat zou de bedrijven samen mogelijk 800 miljoen dollar aan reclameinkomsten op jaarbasis moeten opleveren. De Amerikaanse Association of National Advertisers (ANA) heeft bij Justitie geklaagd over de marktdominantie die de beide bedrijven zouden verwerven. Mogelijk 90 procent van de markt zou tussen het tweetal worden verdeeld; het aangekondigde mededingingsonderzoek lijkt een direct gevolg van de ANA-klacht. Als de Amerikaanse autoriteiten de overeenkomst verbieden, zou een koersdaling van Yahoo het bedrijf (opnieuw) kwetsbaar maken voor een overname. Microsoft heeft dit jaar meerdere pogingen gedaan Yahoo in te lijven. Die pogingen, ter waarde van ruim 47 miljard dollar, liepen op niets uit.

Bekijk meer van

Yahoo Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.