banner anp

— vrijdag 21 april 2017, 08:12 | 0 reacties, praat mee

Jury Brusseprijs maakt shortlist bekend

De jury van de Brusseprijs 2017 – bestaande uit Frits van Exter, Hassan Bahara en Janny Groen – heeft vijf titels uitgekozen die later dit jaar kans maken op de prestigieuze prijs voor het beste journalistieke boek. Uit 182 inzendingen (een record) werden de boeken Fout in de Koude Oorlog. Nederland in tweestrijd (Martin Bossenbroek), 1936. Wij gingen naar Berlijn (Auke Kok), Heineken na Freddy. De strijd van een Nederlands wereldconcern (Stefan Vermeulen), Een woord een woord (Frank Westerman) en Juliana. Vorstin in een mannenwereld (Jolande Withuis) gekozen voor de shortlist. De winnaar, die naast een oorkonde een bedrag van 10.000 euro ontvangt, zal bekendgemaakt worden op 10 juni in Studio Desmet in Amsterdam. De prijs is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Bekijk meer van

Brusseprijs

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.