— dinsdag 10 december 2013, 11:02

Jemen: Judith Spiegel en partner vrij

De in Jemen ontvoerde journaliste Judith Spiegel en partner Boudewijn Berendsen zijn vrij. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de vrijlating inmiddels bevestigd. Minister Timmermans zegt in een reactie tegen NOS opgelucht te zijn over de goede afloop. De vrijlating vond afgelopen weekend plaats. De Nederlandse Vereniging van Journalisten is "enorm blij" met de vrijlating en hoopt op een snelle hereniging van het paar met familie en naasten. In het AD zegt Spiegels zus dat het nieuws over de vrijlating gisteren telefonisch door het ministerie werd overgebracht: "Ik kon het nauwelijks geloven. Pas toen ik Judiths stem hoorde, wist ik dat ze echt vrijgelaten was en hebben we de champagne open getrokken."

Tegenover NRC stelt Buitenlandse Zaken dat het paar “een vreselijke tijd heeft gehad”. Ze maken het naar omstandigheden goed en zullen naar verwachting snel naar Nederland terugkeren. Reuters meldt dat het paar op woensdag naar Nederland terugkeert. Op Facebook liet Judith Spiegel weten dat het goed met ze gaat, bericht het AD.

Spiegel en haar partner werden afgelopen juni ontvoerd. Een maand later verscheen een video, waarin het paar een emotionele oproep deed om actie vanuit Nederland.

De ontvoerders hadden onder meer losgeld geëist, maar een ultimatum verliep zonder (zichtbare) betaling. Daarna werd het stil rond het stel.

Bekijk meer van

Jemen

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.