banner festival 23

— vrijdag 6 november 2015, 10:54 | 0 reacties, praat mee

Judith Koelemeijer voorzitter Brusseprijs

Judith Koelemeijer. Foto: Annaleen Louwes

Judith Koelemeijer is de nieuwe voorzitter van de jury van de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek van 2015. Zij volgt Ferry Mingelen op. Laatste wijziging: 6 november 2015, 11:01

Koelemeijer is schrijfster van literaire non-fictie. Zij geeft tevens schrijfcursussen en masterclasses verhalende journalistiek.

Van haar debuut, de familiegeschiedenis Het zwijgen van Maria Zachea, werden meer dan 300 duizend exemplaren verkocht. Op dit moment werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum.

De jury bestaat verder uit Greta Riemersma en Hans Goossen. Riemersma is freelance journaliste bij de Volkskrant en Vrij Nederland, en docente journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Goossen is historicus en onderzoeksjournalist bij Dagblad De Limburger. Samen met Theo Sniekers won hij eerder dit jaar de Brusseprijs met El Rey – Van jager tot prooi.

De uitreiking van de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek vindt plaats in het voorjaar van 2016. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van € 10.000. Alle Nederlandstalige journalistieke boeken uit 2015 kunnen meedingen naar de prijs. De deadline voor de inzending is 31 december 2015. In april 2016 maakt de jury een shortlist van 5 titels bekend.

De Brusseprijs voor het beste journalistieke boek is een initiatief van het Fonds voor Bijzondere Journalistieke Projecten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.