— woensdag 11 maart 2009, 08:44

Journalisten gedood bij aanslag Irak

Bij de bloedige bomaanslag, gisteren in de stad Abu Ghraib, zijn ook twee journalisten te betreuren onder de doden. Cameraman Haidar Hashem Souheïl (27) en verslaggever Souhaib Adnan (30), werden samen met ongeveer 28 anderen gedood toen een zelfmoordenaar zich opblies bij een officiële gelegenheid waar Souheïl en Adnan verslag van deden. Beiden werkten voor het commerciële televisiestation Al Baghdadiyah. Ze zijn de eerste mediadoden sinds een relatief kalm begin van 2009. Sinds 2003 zijn 223 journalisten en mediawerkers tijdens hun werk gedood. Bij de aanslag vielen ook veel zwaargewonden, onder hen ook journalisten. Een aantal van hen is in levensgevaar, waaronder verslaggever Ibrahim Al-Kateb van staatszender Al-Irakiya. Hij zou inmiddels een hersenoperatie hebben ondergaan. Zijn cameraman en asisstent raakten eveneens gewond bij de explosie.

Bekijk meer van

Irak

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.